hrvatski english deutsch svenska italiano  
     
   

Som den äldsta orten på ön Bracs kust, har Bol utvecklats från en ort med fiskareoch vinodlare till en vida berömd semesterort. Det är svårt att med bara några rader och bilder beskriva vad Bol är idag, men den är hur som helst den ideala platsen för er semester.

Till Bol kommer ni med bil, buss, tåg, flyg och båt.


Bol ligger bara ca en timmes båtresa från Split, som har goda förbindelser med resten av Kroatien och Europa. Man får inte heller glömma bort det faktum att Brac har en egen flygplats, som möjliggör för Er att komma till Bol på snabbaste och möjligaste sättet. Med buss och bil når ni Split och sedan åker ni med färja eller katamaran direkt till Bol.

Bol har ett för regionen typiskt klimat eller så kallat olivklimat: långa, varma och torra somrar men korta, ljumma och regniga vintrar.

Bol har en underbar natur och en enastående strand Zlatni rat, Vidovu goru som är den högsta punkten av alla öar i Adriatiska havet, gräsmattor, vinodlingar, kristallklart hav, stränder, undangömda och romantiska bukter. Bol är mötesplatsen för människor från hela världen och en jättefin semesterort för berömda personer inom sporten, nöjesvärlden samt kulturella sammanhang.

Förutom naturen och mycket fina stränder har Bol både sportsliga och festliga aktviteter. Bol har vida känt windsurfingcenter där det hålls tävlingar och där man kan lära sig att windsurfa. Vidare finns även en dykskola. På Bol finns också en av världens kändaste tenniscenter. Övriga sporter är volleyboll på sand, mountainbike, vattenskidåkning etc. Nöjen består av caféer, pubar, arrangerade festkvällar, konserter, kulturaktiviteter, muséer etc.