hrvatski english deutsch svenska italiano  
     
   

Kao najstarije mjesto na obali otoka Brača, Bol je iz mjesta ribara i vinogradara prerastao u nadaleko poznato turističko središte. Teško je u samo nekoliko riječi i slika sažeti što je to Bol danas, ali on je svakako mjesto Vašeg idealnog odmora!

Do Bola možete stići automobilom, autobusom, vlakom, zrakoplovom i brodom.


Bol je samo oko sat vremena brodom udaljen od Splita, koji je kvalitetno povezan s ostatkom Hrvatske i Europe.
Nije za zanemariti ni činjenica da Brač ima i vlastiti aerodrom, koji Vam omogućava da u Bol stignete na najbrži i najkomforniji način. S autobusom i automobilom dođete do Splita pa dalje iz Splita s trajektom do Brača ili katamaranom direktno za Bol.

Bol ima sve značajke sredozemne klime ili tzv. klime masline: duga, vruća i suha ljeta, a kratke, blage i kišne zime.

Bol ima prekrasnu prirodu i jedinstvenu plažu Zlatni rat, Vidovu goru koja je najviši vrh jadranskih otoka, livade, vinograde, kristalno bistro more, plaže, skrivene romantične uvale. Bol je mjesto susreta ljudi iz čitavog svijeta i omiljeno ljetovalište poznatih osoba iz javnog, sportskog, zabavnog i kulturnog života.

Osim prirode i prekrasnih plaža Bol ima i sportske i zabavne sadržaje. Bol ima nadaleko poznato windsurfing središte gdje su održana natjecanja i gdje se može naučiti surfati. Također ima i školu ronjenja. U Bolu se nalazi i jedan od svjetskih poznatih tenis centara. Ostali sadržaji sporta su odbojka na pijesku, mountainbike, jet ski i dr. Zabava se sastoji od kafića, barova, organiziranih zabavnih sadržaja, koncerata, kulturnih događaja, muzeja itd.